Zlatá z házené, stříbrná z florbalu

Dva vynikající úspěchy zaznamenali žáci Gymnázia Strakonice ve školních sportovních soutěžích základních škol našeho okresu.
V okresním kole v házené naše družstvo ve složení Martin Zitko, Dominik Schneedorfer, Jakub Vogeltanz, Radim Žahour, Viktor Jirouš, Jan Moravec, Lukáš Staněk, Lucas Hayer, Vojtěch Kuželka a Jan Kloud nenašlo přemožitele, turnaj vyhrálo a vybojovalo si postup do krajského kola, které se v březnu uskuteční v Sezimově Ústí.
Výsledky: Gymnázium Strakonice
ZŠ FLČ Strakonice 13:9
ZŠ Dukelská Strakonice 13:8
ZŠ Povážská Strakonice 11:9
ZŠ Radomyšl 13:7
Okresního florbalového turnaje ZŠ se zúčastnilo 12 družstev. V šestičlenné základní skupině jsme obsadili druhé místo, když nás porazilo pouze družstvo ZŠ Dukelská Strakonice. V semifinále jsme narazili na vítěze druhé základní skupiny, družstvo ZŠ FLČ Strakonice. Po vynikajícím taktickém výkonu jsme zvítězili 1:0 a slavili jsme postup do finále, ve kterém jsme se opět střetli s družstvem ZŠ Dukelská Strakonice. Ani tentokrát jsme na velmi silné a sehranější družstvo našeho soupeře nestačili a prohráli jsme 4:0. Druhé místo je vynikající úspěch.
Hráli jsme v sestavě: Martin Zitko, Dominik Schneedorfer, Jakub Vogeltanz, Martin Flandera, Viktor Jirouš, Jan Moravec, Lukáš Staněk, Lucas Hayer, Vojtěch Kuželka a Petrásek
Naše výsledky: Gymnázium Strakonice
ZŠ Sedlice 3:2
ZŠ Radomyšl 2:2
ZŠ Povážská Strakonice 1:0
ZŠ Dukelská Strakonice 0:2
TGM Blatná 4:0
semifinále - ZŠ FLČ Strakonice 1:0
finále - ZŠ Dukelská Strakonice 0:4

Autor: Mgr. Milan Janda
Přečteno: 334x
Vydáno: 26.2.2024



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
„CYKLISŤÁK“ – 7.O
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day