29. Bavorsko-český školní rok EUREGIO 2024/2025

V pátek 11. října jsme se zúčastnili slavnostního zahájení nového školního roku, tentokrát ve Vodňanech, abychom podpořili tento projekt Euregio Gastschuljahr a především naše studentky, které budou v tomto školním roce studovat na gymnáziu ve Zwieselu (Radka Charvátová (3.B) a ve Freyungu (Barbora Helmová (3.A). Obě studentky zvládly úspěšně ústní pohovory a po 1. kole byly vybrány společně s dalšími uchazeči českého regionu Jihozápad pro tento 29. hostující školní rok. Kromě studia na gymnáziu navštěvují studentky jazykový kurz němčiny na vysoké škole v Deggendorfu, aby co nejvíce vylepšily své jazykové znalosti a porozuměly studijním povinnostem i své hostitelské rodině, kde jsou ubytovány.
Slavnostního zahájení se zúčastnili zástupci vybraných gymnázií, čestní hosté, rodiče, hostitelské rodiny a především vybraní studenti.
Všechny hosty přivítala paní Mgr. Barbora Křížková Louženská, ředitelka ZŠ a Gymnázia Vodňany. Svoji zdravici přednesl pan Werner Rankl, zástupce okresní rady okresu Regen, rovněž také paní Mgr. Lenka Grünthalová, místostarostka města Vodňany. Tento projekt je možný pouze s podporou Euregia a k čestným hostům se tedy připojil také pan Kaspar Sammer, jednatel společnosti Euregio, který popřál studentům a studentkám úspěšný školní rok v Bavorsku.
Jsme rádi, že svůj první měsíc studijního pobytu hodnotí naše studentky pozitivně a že se těší na další výzvy, nová přátelství a dobrodružství, která s sebou tento studijní rok přináší. Přejeme jim hodně úspěchů ve studiu i v osobním rozvoji.
Mgr. Anna Hlavová, učitelka německého jazyka
Mgr. Miroslav Hlava, ředitel Gymnázia Strakonice

Přečteno: 32x
Vydáno: 17.10.2024



Další články v kategorii

Den otevřených dveří 22. 10. 2024
Pozvánka na zeměpisný pořad
Setkání učitelů v Nabburgu
Austausch 2024 aneb Prohloubení přátelství za hranicemi
Odměna za bojovku – exkurze kvinty do Českých Budějovic