Adaptační kurz 1.0

Když jsme se ráno sešli před školou, koukali jsme se po sobě, jako bychom spadli z Marsu, neboť jsme skoro nikoho neznali. Pár minut uplynulo a přišla pro nás paní učitelka třídní, aby nás odvedla do školního klubu, kde náš adapťák začal. Napřed jsme byli zamlklí, jako by nás jediné slovo mělo stát život, ale díky paní učitelce třídní a paní učitelce Fajové, které pro nás vymýšlely různé seznamovací hry, jsme se nejen seznámili, ale také jsme se konečně rozmluvili.
Na obědě nás zaskočilo jedno pravidlo, které jsme nikdo nečekali a asi se také ne všem z nás líbilo a to, že starší jdou na oběd jako první. Stáli jsme tam před jídelnou jakožto nováčci, kteří jdou poprvé na oběd a čekají, až je pustí do fronty, a mezitím všichni ostatní probíhali kolem nás. S tím ale prozatím nemůžeme vůbec nic dělat a zbývá jen těšit se do Oktávy a doufat, že se mezitím nezmění pravidla. No a jak se také říká, kdo si počká, ten se dočká, protože když jsme se dostali konečně na řadu, čekal na nás lahodný šťavnatý řízeček a pravděpodobně bychom se všichni shodli, že na gymnáziu vaří lépe než na našich bývalých základkách. Po obědě nás čekal další perný program. Ve skupinkách jsme sehrávali různé scénky, díky jimž jsme každý překonali svůj strach a dokázali vystoupit a mluvit před celou třídou, a kromě toho jsme se také všichni zasmáli a pobavili. Na další aktivity paní učitelku Fajovou vystřídala paní učitelka Miková, která nás bude učit matematiku.
K večeři jsme si první školní den odhlasovali společné objednání pizzy. Naučili jsme se také novou písničku „Sali Bonani“, která pochází z Afriky, což jde poznat z názvu. K večeru jsme si společně zazpívali u ohně, a když se setmělo, přesunuli jsme se zpátky do školy na bojovku. Cílem bylo projít celou školu a zapsat, kde je jaká učebna. Nikdy jsme si nepředstavovali, že se budeme po škole pohybovat s takovou volností a svobodou.
Druhý den jsme se pořádně nasnídali, abychom měli energii a pak už se šlo zase na hry. Obědem jsme adapťák zakončili. Všichni se teď už známe a bude z nás skvělý kolektiv na dalších osm let.
Barbora Skalová 1.O

Přečteno: 562x
Vydáno: 11.9.2024



Další články v kategorii

Veletrh vysokých škol pro 3. a 4. ročníky
ŠKOLNÍ E-SHOP
Teambuilding v kvintě
POZNEJ SPORTY VE STRAKONICÍCH 5.9.2024
Zahájení školního roku