Cyklistický kurz 3.B

Jako správní třeťáci jsme se i my, studenti 3.B, účastnili cyklistického kurzu. I přes počáteční obavy ohledně počasí jsme v pondělí 16. září zahájili tuto akci. Počasí nám (ne)přálo, a tak jsme se autobusem dovezli až na místo – Hotel Jestřábí v Černé v Pošumaví.

Celý den jsme strávili v prostorách hotelu, kde nás čekal velkolepý karetní souboj (hráli jsme prší). Další den už se ale vyčasilo a my tedy vyrazili za sportem. Došli jsme na vlakovou zastávku a nechali se dovézt na zastávku Černý Kříž a odtud jsme se vydali na pěší výlet. Přes Jelení Vrchy jsme došli do Nové Pece, kde nás čekal zasloužený oběd.

Odtud jsme se nechali dovézt zpět na naši vlakovou zastávku a protrpěli poslední 3 kilometry, které nás dělili od vysněného cíle – hotelu. V úterý jsme tak ušli celkem 25 km. Středa nebyla o nic méně náročná, čekal nás totiž první cyklistický zážitek.

Tentokrát jsme obědvali ve Frymburku. Kromě menu v hospůdce jsme obdivovali Lipno a okolní přírodu… hlavně ,,kopečky“ a ,,vlnovky“, které si pro nás připravil pan Plaček, vedoucí našeho kurzu. Předposlední den, tedy čtvrtek, byl naplněn pohodovou vyjížďkou do Horní Plané, kde jsme se najedli a zavítali na pláž. Tam si každý z nás našel nějakou zábavu… třeba spánek, relax na pláži nebo přehazovanou. Pak jsme se vrátili na hotel a pomalu se připravovali na páteční odjezd. Poslední den jsme, kupodivu živí, dorazili do Kájova.

Nenechali jsme se porazit cyklostezkou 1047, na které nás čekala říčka, kterou jsme museli přebrodit (prý poprvé v historii se na cyklokurzu šlo vodou) a kamenitý kopec zdánlivě bez konce. Ve vysněném Kájově jsme nasedli do autobusu a plní nových zážitků dorazili zpět do Strakonic.

Autor: Andrea Šefčíková, 3.B
Přečteno: 323x
Vydáno: 16.9.2024



Další články v kategorii

Cykloturistický kurz 3.A a 3.B
Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B