Kdo poletí z okna?

Pro ty, kteří stále nesledují náš Instagram @robotika_gymstr, máme dobrou zprávu. Na předkole Robosoutěže ZŠ jsme si nevedli moc dobře, ale přesto náš výkon zaujal organizátory a dostali jsme tak Divokou kartu, která nám umožnila postup do finále. A proto je tu další článek o robotické soutěži, jupí!

Na Velké Finále jsme se vypravili 12.5. téměř v plné sestavě, akorát Honza opět dezertoval a Matěj se naopak dokázal přibelhat i o berlích. A tady naše úspěchy končí.

V prvních třech jízdách dal náš robot celkem jen 48 bodů a byl tak průběžně na 11. místě. Po krátké přestávce pokračoval vyřazovací pavouk, kde se mu opět nedařilo a obě další jízdy prohrál. Skončili jsme tak na děleném 13.-16. místě, ale na to, že to bylo celostátní finále to celkem ujde.

Díky tomu, že se soutěž nekonala v budově elektrotechnické fakulty ČVUT, ale pro změnu na pražském výstavišti v rámci MakerFaire festivalu, jsme si prohlédli i zajímavé výtvory a workshopy z různých oborů, od robotiky, přes 3D tisk až k ručním pracím a řemeslům. Nakonec jsme se najedení z řízků a waflí vydali společně do Strakonic a po cestě plánovali 1. Strakonickou robotickou defenestraci.

Autor: Alice Hanáková
Přečteno: 402x
Vydáno: 12.5.2024



Další články v kategorii

3D modelování a práce s 3D tiskárnou
Robosoutěž
Robotiáda 2024
Od umělé inteligence po laternu magiku, aneb exkurze do Prahy 20.2.2024
GT tournament 2024