Odměna za bojovku – exkurze kvinty do Českých Budějovic

V minulém školním roce, jak všichni jistě víte, na naší škole opět proběhl Well-being Day. Jeho součástí byla kromě sportovně zaměřených workshopů i soutěž, v níž se naší třídě, tenkrát ještě kvartě, povedlo umístit na krásném druhém místě. Cenou byla jednodenní exkurze, kterou jsme podnikli v úterý prvního října. Hodinovou cestu vlakem do Českých Budějovic nám zpestřili tři nejmenovaní spolužáci, kteří si doma zapomněli cestovní doklady, ale z vlaku je nakonec pan průvodčí coby černé pasažéry naštěstí nevyhodil.
Prvním bodem exkurze byla prohlídka expozic Jihočeského muzea, které se nám velmi líbily. Dozvěděli jsme se spoustu informací o krajině a národopisu Jižních Čech, životě Keltů i Slovanů, dějinách Českých Budějovic a mnoho dalších zajímavých věcí. Navíc jsme zodpovězením několika otázek dostali šanci získat JEDNIČKU Z DĚJEPISU!!!! Takže jsme se do prozkoumávání muzea pustili s velikým elánem. Tak moc velikým, že jsme se tam tak trošičku, ale opravdu jenom maličko, zdrželi, a kvůli tomu jsme bohužel nestihli návštěvu Černé věže. Tak snad ji pokoříme příště.
Po návštěvě muzea a rychlém obědě přišel na řadu zlatý hřeb dne – Family Jump aréna. Po krátké instruktáži nás konečně vpustili dovnitř. Mohli jsme si vyzkoušet překážkovou dráhu, házení na terč, skoky z výšky, salta a samozřejmě skákání na trampolínách všeho druhu. A pak už jen cesta přeplněnou MHD na nádraží a odtamtud vlakem rovnou do Strakonic.
Byl to skvělý den, za který bychom rádi poděkovali oběma dozorům, paním učitelkám Slavíčkové a Cibulkové, a samozřejmě také vedení školy, že nám tuto exkurzi umožnili.
Magdaléna Machková, kvinta

Přečteno: 329x
Vydáno: 1.10.2024



Další články v kategorii

Den otevřených dveří 22. 10. 2024
Pozvánka na zeměpisný pořad
Austausch 2024 aneb Prohloubení přátelství za hranicemi
Naši atleti se v Táboře neztratili
Veletrh VŠ aneb kam po maturitě?