Bad Salzungen - XII. Internationales Workcamp

V týdnu od 28.9. do 4.10. jsme se vydali do německého lázeňského města Bad Salzungen, aby se někteří z nás opět setkali se svými přáteli a nové poznali. Díky mezinárodnímu charakteru tohoto Workcampu jsme měli možnost poznat kultury delegací z Německa, Polska, Maďarska, Litvy a Indonésie, ale také si procvičit naše schopnosti domluvit se v cizích jazycích.

Viděli jsme spoustu zajímavých míst, kterými nás poutavě provázeli naši němečtí přátelé. Nejvíce se nám líbila projížďka v solných dolech Merkers, kde nám ukázali nasimulovaný důlní výbuch a největší solný krystal v Evropě. Velmi emotivním zážitkem pak byla návštěva koncentračního tábora Buchenwald, v němž jsme uctili památku všech obětí položením smutečního věnce a minutou ticha. Rovněž prohlídky hradu Wartburg a města Erfurt s právě probíhajícím Oktoberfestem byly velmi zajímavé, stejně jako společně strávený volný čas.

Vzpomínkou na nezapomenutelný týden v Bad Salzungenu navždy zůstane strom přátelství, který jsme všichni společně zasadili v místním parku u jezera.

Autor: Natálie Topinková, 2.C
Přečteno: 632x
Vydáno: 4.10.2024



Další články v kategorii

Nabburští ve Strakonicích
HOSPITAČNÍ NÁVŠTĚVA NA GYMNÁZIU ROBERTA KOCHA V DEGGENDORFU
Die Schöne und das Biest
Nabburští ve Strakonicích 6.-12.5. 2023
Strakoničtí gymnazisté na návštěvě v Nabburgu 5.- 10.3.